Wibyholms Godsförvaltning

Slottsholmen i Båven.

Nyheter

Torpen uthyrda - nytt torp under renovering

2024-04-26

Tack till alla som kom och tittade, torpen är nu uthyrda. Ett torp till är under renovering och kommer ut senare i vår eller i sommar. 

Välkommen till Wibyholms Godsförvaltning.

 

Godset med underlydande gårdar omfattar cirka 4000 hektar mark och vatten. Här bedrivs en traditionell godsförvaltning med skogsbruk som största areella näring. Jordbruk bedrivs både i utarrenderad form och under eget bruk.

Uthyrning av bostäder är en annan viktig verksamhetsgren. Fastighetsbeståndet omfattar totalt drygt 80 permanent- och fritidsbostäder. En handfull av bostäderna blir lediga varje år, dessa finns att titta på här och på Facebook, https://www.facebook.com/wibyholmsgods. Vi erbjuder även veckouthyrning.

Utöver detta finns det ett flertal lokaler som upplåts för olika ändamål, både för fest, korttidsboende/övernattning såväl som verkstad eller lagerlokal, de som är lediga finns här.

Jakt och fiske är andra verksamheter vi bedriver. Jakten är speciellt inriktad på dovvilt där vi kan erbjuda en av de bästa dovhjortsjakterna i Sverige. Ibland finns viltkött till salu.

 

Förutom dessa grenar drivs ett framgångsrikt stuteri inom halvblodsavel med hopphästar som inriktning, en näring som är under utveckling med ny ridbana och stall.

 

Slottet och parken är privata och visas ej.

 

Gilla Wibyholm på Facebook, www.facebook.com/wibyholmsgods.

 

Hemsidan har sedan starten 2013-03-28 haft [counter] besökare.